ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLAKrálův Dvůr, Jungmannova 292

McDonald’s Cup

Žáci Základní školy Králův Dvůr se v dubnu letošního roku zúčastnili 25. ročníku McDonald’s Cupu. Školu reprezentovala dvě družstva, jedno v kategorie A (1.- 3.ročník) a druhé v kategorie B (4.-5.ročník).
Vše začalo okrskovým kolem 23.dubna 2024, které proběhlo na fotbalové hřišti Olympie Zdice.
Mladší žáci bohužel dále nepostoupili, ale získali mnoho cenných zkušeností pro další roky. Starší žáci skončili ve své skupině na 2. místě a postup do okresního kola si museli vybojovat proti domácímu družstvu Zdic. Zápas byl vypjatý do poslední minuty. Nakonec Králův Dvůr porazil Zdice 4:2. Radost z postupu byla veliká.
Okresní kolo se konalo 25. dubna 2024 v Hořovicích. Devět družstev bylo rozděleno do tří skupin. První ze skupiny postupoval přímo do semifinále. Králův Dvůr porazil 3:1 Beroun a 1:0 Hostomice. Poté jsme čekali na semifinálového soupeře, kterým byl nakonec Komárov. V základní hrací době skončil zápas 0:0 a tak došlo na penalty. Tady nám k postupu pomohl i náš brankář, který dvě penalty soupeře chytil. Finálovou skupinu tvořila tři družstva. Bohužel, zde už se nám tolik nedařilo, byť jsme ani jednou neprohráli, ale oba zápasy remizovali. Nakonec jsme skončili na krásném 3. místě z 22 základních škol v okrese Beroun. Získali jsme pohár a bronzové medaile, ale co to bylo všechno platné, když nám k postupu do krajského finále chyběla jedna jediná branka. Zklamání bylo obrovské, objevily se i slzy v očích některým hráčům. Stejně jako vloni nám chyběl ten kousek fotbalového štěstí.
Na závěr bych chtěla poděkovat všem fotbalistům za předvedené sportovní výkony, vzornou reprezentaci školy, trenérovi Radku Vávrovi za výborné vedení družstva a také rodičům, kteří nás přijeli podpořit a fandit.

Mgr. Anna Geroldová